Megfelelő marketing eszközöket keresel vállalkozásodhoz?

Manapság rengeteg digitális eszköz közül választhatunk, legyen szó hírlevél kiküldéséről vagy blog szerkesztésről. Az igazán nehéz az, hogy hogyan alakíthatunk ki olyan digitális ökoszisztémát, amiben könnyen és automatizáltan tudunk a céljainknak megfelelő üzenetet eljuttatni a számunkra megfelelő közönséghez.

Ezek a kedvenc eszközeim, amikkel egy ilyen ökoszisztémát tudsz te is építeni magadnak, de ha szeretnéd akár dolgozhatunk együtt is a céljaid elérésén!

Webflow

Megannyi weboldal szerkesztő eszköz van ma már. Ilyenek a Wix, a SquareSpace, a Wordpress. Nekem eddig a Webflow jött be a leginkább, hiszen egyszerű, ugyanakkor remekül SEO-zható, viszont a programozók is szeretik. A Green Fox Academy, a DiabTrend, a Game Shuttle Labs honlapját is ezzel készítettem, ahogy ezt az oldalt is.

megnézem

Active Campaign

Remek svájci bicska az Active Campaign, hiszen amellett, hogy remekül lehet vele hírleveleket kiküldeni, remek email automatizmusokat is lehet benne készíteni, de CRM-re is alkalmas és egy komplett B2B-s ügyfélkezelést is lehetővé tesz, ha éppen arra van szükség. Emellett remekül kapcsolható össze más programokkal is. Ezért is használtam a Mártogatós mellett az Everness Akadémiánál, vagy akár a Flinkit.IO-nál is.

megnézem

Customer IO

Első tapasztalataimat applikációs termékkel a DiabTrendnél szereztem. Itt korábban nem volt CRM rendszer, ezért a vezetőfejlesztővel együtt választottunk ki egy olyan eszközt, amit könnyű implementálni, ugyanakkor CRM-es funkciókkal is rendelkezik. Ez lett a Customer.IO, amivel hírleveleket, email és push üzeneteket is ki lehet küldeni, akár automatikusan is. Emellett remekül össze lehet kapcsolni a Facebook és a Google hirdetés kezelőjével is.

megnézem

ClickUp

Ahogy talán ti is, én is rengeteg projektmenedzsment eszközt használtam már. A ClickUp-ot a Flinkitnél használták, és mivel remekül lehet benne képeket és szövegeket menedzselni, ezért ebben vezettük a social média naptárunkat. Szerintem az a fontos ezeknél az eszközöknél, mint amilyen az Asana, a Trello, a Monday, a BaseCamp vagy a Notion, hogy mindenki közösen, hasonló módon és rendszerességgel használja, akkor lesz sikeres a csapat és hasznos az eszköz.

megnézem

HotJar

A HotJar egy remek heatmap eszköz, amivel megtudhatod, hogy a weboldalad látogatói mit és hogyan néznek meg az oldaladon, sőt, akár kisebb kutatásokat is végezhetsz vele. Ez alapvető felszereltsége a legtöbb oldalnak, amit készítettem. Akkor jön jól, ha egy új oldalt vagy oldalt struktúrát teszel ki, és meg szeretnéd nézni, hogy reagálnak rá a felhasználóid.

megnézem

Google Analytics

A Google Analytics megkerülhetetlen eszköz, ha az online térben szeretnénk hirdetni, eladni. Mégis sok magyar KKV nem ismeri vagy nem ismeri kellőképpen ezt az eszközt, ami pedig segíthetne nekik jobban megérteni a vevőket az online térben.

megnézem

TubeBuddy

Ha van Youtube csatornád, mindenképp érdemes foglalkozni a videók SEO-jával. Ha pedig havi két videónál többet készítesz, jó ha használsz olyan online eszközt, ami segít a videók elemzésében. Ilyen a TubeBuddy is. Ezzel sikerült nekem is, gyorsan felépítenem a Let’s Leaf nevű Youtube csatornámat, amihez szponzort is sikerült találnom gyorsan, köszönhetően a jó témaválasztásnak és a remek SEO-nak.

megnézem